Projecten

Buitenbank

Ideetje voor in een ruime tuin.

Een bank van MozaiekMisset.
Een kleinere bank of ander soort decoratie is uiteraard ook mogelijk.



 



Andere opties

Uiteraard kunt u ook andere delen in en om het huis verfraaien met mozaïek.

Denk aan de badkamer, een (deel van) een muur, een bloemenbak, ...

Hebt u al een idee voor bij u thuis?
Vraag vrijblijvend een offerte en zie wat er zo al mogelijk is.

Signs project

Signs
(20 x 20cm)

Asase Ye Duru; spectrum glas en iridiserend spectrum glas. Hand gesneden.

Het symbool dat ik heb gemaakt is een Adinkra symbool dat in de Ghanese cultuur gebruikt wordt.

Adinkra betekent 'tot ziens' of 'afscheid' in het Twi, de taal van de Ashante in Ghana. Het is een oude traditie om doeken te dragen versierd met Adinkra symbolen op belangrijke dagen, feesten en bijeenkomsten voor familie, relaties en vrienden. Ook op begrafenissen worden deze doeken gedragen. Vandaag de dag wordt de Adinkra doek niet alleen door het Ashanti volk, maar ook door andere etnische groepen in Ghana gedragen. De betekenis van de symbolen hebben betrekking op de geschiedenis, het geloof en de filosofie van de Ashanti. Ze hebben meestal een rijke spreekwoordelijke betekenis. Spreekwoorden spelen een belangrijke rol in de Ashanti cultuur. Het gebruik van Spreuken wordt beschouwd als een teken van wijsheid.

Het symbool dat ik heb gemaakt heet 'Asase Ye Duru' en betekent 'The Earth has weight' en staat voor de voorzienigheid en de goddelijkheid van Moeder Aarde en het belang van de Aarde voor het behoud van al het leven.

Ik heb dit teken gemaakt in het kader van het project 'Signs' . Er wordt een gemeenschappelijk kunstwerk gemaakt dat groeit. Mozaïsten over de hele wereld werken hier aan mee. Iedere mozaïst maakt een werkje (symbool/sign) van 20 x 20cm. Het uiteindelijke werk zal 2x4 m groot worden.


Bekijk hier een Youtube filmpje over het SIGNS project