over ons

Jacqueline Misset

MozaiekMisset Logo

Creatief bezig zijn, is altijd een onderdeel van mijn leven geweest. Tekenen doe ik al vanaf de lagere school, later aangevuld met onder meer kleding naaien, breien, borduren, quilten.


Totdat ik het mozaïeken ontdekte. Ik begon met een basiscursus tegel mozaïek. Een nieuwe passie was geboren! Ineens zag ik overal mogelijkheden voor een mozaïekwerkstuk. En ik wilde alles leren over de vele technieken in de mozaïek, zoals micro mozaïek voor bijvoorbeeld sieraden, kiezel mozaïek, tiffany en glas in lood, werken met de hamer en het kapblok.

En zoveel materialen die verwerkt kunnen worden in een werkstuk. Glas, smalti, keramiek, steentjes, plastic, kralen, je kunt het zo gek niet bedenken of het is te gebruiken. Maar het meest gecharmeerd ben ik toch wel van glas.


Glas.

De vele soorten zijn eindeloos. Glad. Met reliëf, doorzichtig of juist weer niet. Met parelmoer glans, dik of dun, klein of groot. En het is er in de prachtigste kleuren, of juist géén kleur, of er zitten luchtbelletjes in…

Glas maakt me blij. Ik geniet ervan. Ik leer graag nieuwe technieken. Het leerproces trekt me aan en het werken met mijn handen. Het geeft me rust, maakt dat ik me ‘zen’ voel.


Ook het toepassen en combineren van verschillende materialen spreekt mij aan. Juist om met hard, onbuigzaam materiaal, zoals smalti of glas, iets heel subtiel weer te geven, vind ik een uitdaging. 

Jacqueline Misset